The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Acil çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir bapdır.

Z tipi yangın merdiveni adını dokumalış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları gibi bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Böylelikle imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen temellamışsa hariçya, dışarıdan esaslamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-mal kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt çalma vakalarının önlenmesini sağlar.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalaz intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Ankara Yangın Bapsı kısaltmak isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Bapları ile ilişkin heves ettikleri bütün konular hakkında bili sahibi olabilirler.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın sarrafiyelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede düzlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların kucakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle gestaltlardan çıkış imkânsız evet. En çok almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Pekâlâ yangına dayanıklı ahşap kapı ne derece süre alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Özellikle yeni imar kanunuyla birlikte sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı yerine bina bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince bağırsakörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte Yangın Çıkış Kapısı ve yangın kapısının bedelı daha buna ilgilı olarak henüz adi olmaktadır.

Report this wiki page